Opálení je nejpřirozenější ochranou pokožky

Reklamy nás učí nadměrnému chránění pokožky a kosmetické firmy chrlí krémy s SPF 15,30,50 a více.

Je však toto správná ochrana kůže?

Pleť je totiž lepší slunečnímu záření přizpůsobit, než ji nadměrně chránit.

Slunce je pro náš život nezbytné kvůli teplu a světlu, vytváření vitamínu D, léčení různých plísní, lupének, působí antidepresivně…

Dříve se lidé nemazali žádnými krémy, ale od jara se pohybovali na slunci a s jeho přibývající intenzitou se jejich kůže na slunce adaptovala. Nyní se pohybujeme převážně v kancelářích, autech, bytech a pak se jednoduše sbalíme, odletíme stovky kilometrů do extrémního podnebí a nezbývá nám, než se mazat krémy s vysokým SPF faktorem.

Institut Esthederm řeší situaci spoluprací se sluníčkem

Produkty Bronz Impulse připraví pokožku ještě před pobytem na slunci, můžete se tedy opalovat i při spaní😊

Všechny opalovací produkty z řad Adaptasun umí připravit pigmentové buňky tak, aby pleť účinně chránily. Produkty Sun Intolerance si poradí i s pletí alergiků a všech, kteří špatně snáší pobyt na slunci. Všichni, kdo trpí pigmentovými skvrnami se také nemusí slunce bát s produkty Photo Regul a Photo Reverse.

Po opalování je potřeba pokožku zklidnit, vyživit a hydratovat, na to máme After sun a Tan prolonging produkty, které navíc udrží pleť déle opálenou.

Běžně se chráníme krémy s ochranou proti UVB záření, víte ale, že mnohem nebezpečnější je UVA záření, proti kterému běžné opalovací krémy chrání minimálně.

Příště si řekneme více o UVA i UVB záření a příčinách tvorby pigmentových skvrn.