Malá domácí kosmetika

Pokud chceme, aby se naše kožní buňky dostatečně obnovovaly, kůže byla zdravá, mohla dýchat a byla pořádně vyživená, provádíme malou domácí kosmetiku 2-4x do měsíce. Četnost záleží na stavu pleti a prostředí ve kterém se pohybujeme – znečistěné prostředí, ale také třeba klimatizace naši pleť ničí více.

Celé dny pleť vystavujeme mnoha agresivním vlivům - UV záření, povětrnostní vlivy, prach, smog, chemické látky…kouříme, pijeme, neustále žijeme ve stresu, a to vše zrcadlí naše pleť.

Co tedy malá domácí kosmetika je?

  • hloubkové čištění pleti
  • jemná exfoliace (tu hlubší nechte raději profesionální kosmetičce)
  • maska

Malou domácí kosmetikou ovlivníme jednotlivé struktury kůže a můžeme je naučit správně fungovat.

Možná pomůže trocha informací o naší kůži, která je mimochodem největší a nejtěžší orgán našeho těla, váží 3 kg a měří cca 1,5 m2

POKOŽKA - EPIDERMIS

​​​​​​​Ochranná bariéra kůže. Neobsahuje žádné cévy.

ŠKÁRA - DERMIS

Zásobárna vody pro kůži. Kožní svaly jsou napojeny k této „matraci“, která slouží jako podklad ostatních vrstev a zaručuje pevnost a elastičnost kůže.

PODKOŽNÍ VAZIVO - HYPODERMIS

Tlumič nárazů. Převážně se skládá z adipocytů a ukládá živiny a energii, dále poskytuje mechanickou ochranu a termoregulaci.

Hloubkovým čistěním uvolníme „ucpávky“, které brání kůži dýchat, jemnou exfoliací pomůžeme k odstranění odumřelých buněk a tím k jejich rychlejší obnově a maskou vyživíme a hydratujeme hlubší vrstvy kůže. Maskou zavodníme a vyživíme kůži. Kožní buňky potřebují ke své energii a obnově zejména vodu, minerály a vitamíny, potom pleť zůstává zářivá, pružná a nereaguje přecitlivěle.

K tomu, jak provádět jednotlivé kroky malé domácí kosmetiky doporučuji návštěvu kosmetiky, kde vám tyto postupy vysvětlí a doporučí vhodné produkty. V Beauty Queens je to naprostou samozřejmostí.