Kolagen v naší kůži

Kolagen je velký fenomén současné doby; jakmile na krému vidíme, že obsahuje kolagen, myslíme si, že máme nad vráskami vyhráno.

Většina kosmetických produktů se zabývá tím, jak do kůže kolagen pasivně vpravit, ale neřeší, jak stimulovat tělo, aby si kolagen vyrábělo v dostatečném množství samo.

Kolagen se nachází v části kůže, kterou nazýváme dermis a spolu s elastinovými vlákny tvoří jakousi „matraci“ nebo „matrix“, který udržuje pokožku vypnutou. Rolí tohoto matrixu je zajišťovat pevnost a pružnost kůže. Nemalou roli, zde hraje hydratace kůže, které jsem se věnovala v minulém příspěvku.

Vlivem stárnutí a agresorů v životním prostředí kožní matrix ztrácí svoji hustotu a dochází ke snížení objemu kůže a degradaci kolagenu. Viditelným projevem na kůži jsou vrásky a jemné rýhy okolo očí a ve výrazových oblastech obličeje.

Většina produktů kosmetického průmyslu se zaměřuje na podíl kolagenu v produktech a pasivní přijímání tohoto produktu. Technologie Institut Esthederm jde dále a obnovuje schopnost kůže sama si vytvářet zdravé mechanismy a opravovat nefunkční tkáně.

Produkty Esthederm dokáží hloubkově restrukturalizovat dermis, aktivně chránit buňky před škodlivými radikály a optimalizovat energetické prostředí buněk, které funkce kůže zdravě nastartují a stimulují ji k vlastní tvorbě kolagenu a elastinu.