Domácí čistění pleti

Domácí čistění pleti-jak se správně odlíčit

Domácí čistění pleti je základním krokem ke zdravé pleti, pleť musí být zbavena nečistot, aby se mohla regenerovat. Pleť čistíme ráno i večer. Proč i ráno? Protože se v noci potíme a i přes noc na pleti ulpí nečistoty, např. prach, ev. I smog.

Čistění se naučíme ve 3 krocích, které trvají 5 minut.

Krok 1 – očistění obličeje

OČI - RTY

Na 3 vatové tampony a aplikujte odličovač pro oči a dvousložkový odličovač. Na umělé řasy použijte pouze micelární vodu.

Na každé oko umístěte jeden tampon. Pro rozpuštění make upu nechte krátce působit.

Zatímco jsou oči zakryty tampony, hladivými tahy třetím tamponem odstraňte líčidla ze rtů a očistěte je.

OČI

Z horního víčka odstraňte make up vatovým tamponem pohyby směrem ven k vnějšímu koutku oka, spodní víčko směrem k vnitřnímu koutku oka. Řasy odličujeme ve směru růstu. Opakujte na druhém oku.

OBLIČEJ A DEKOLT

Do dlaně aplikujte odličovací mléko,rozneste jej po oblasti dekoltu, krku a po obličeji.

Přípravek rozpracujte konečky prstů v emulzi, opláchněte  čistou a v teplé vodě navlhčenou žínkou nebo tamponky a osušte.

Nakonec obličej i dekolt dočistěte tonikem pro odstranění zbytků chloru a nečistot.

Krok č. 2

Aplikace séra a krému

Proč i sérum? Sérum působí v podkoží a kvalitní produkty jsou připraveny v molekulách, které prostoupí horní vrstvou kůže. Malou dávku séra naneseme na dekolt i obličej (kromě očního okolí) a lehce vmasírujeme.

Krém použijeme jako „pokličku“. Krémy mají molekuly, které zůstávají na povrchu kůže a zde odvádí svojí práci. Dávku krému rozetřeme na dekolt i obličej (kromě očního okolí). Všechny tahy směřujeme do stran a nahoru.

Krok č. 3

Aplikace produktů na oční okolí

Nejčastěji používáme  serum a krém na noc (lze i na den), sérum lehce vmasírujeme jemnými kroužky do očního okolí. Některé společnosti přináší i oční krém.

ODMĚNOU ZA  2 x 5 MINUT DENNĚ BUDE VYŽIVENÁ A ROZZÁŘENÁ PLEŤ.